Uspešno vodjenje frizerskog salona zavisi od više faktora, i svaki vlasnik frizerskog salona je odgovoran za dobar i uspešan rad svog salona. 

Upotreba kvalitetnih, profesionalnih proizvoda u frizerskom salonu je pola posla do lepe i sjajne kose i zadovoljnog klijenta. Kao frizeri znamo da svaka kosa ima tendenciju da bude suva. Suva dlaka vodi ka beživotnom izgledu kose, otežava raščešljavanje, feniranje, i nema sjaj.

Upotrebom kvalitetnog regeneratora ili maske, ne samo da činimo da kosa izgleda lepo i negovano, već i olakšavamo izradu dobre i kvalitetne frizure. Zdrava kosa je lepa kosa, i naš klijent treba da primeti značajnu razliku posle posete našem salonu. 

Veliki plus je savetovati našeg klijenta kako da održava kosu lepom i negovanom kod kuće. Svaki klijent veruje svom frizeru, i vrlo je poželjno dati im savete kako za negu, tako i za stajling kose. Time se stiče veći kredibilitet kod svakog klijenta.


Dobar frizer – ključni faktor za uspešno vodjenje frizerskog salona

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, mi smo stvorili sopstveni brend. Imamo franšize širom Beograda, i naše salone, gde se uvek trudimo da pružimo tretman našim klijentima na najvišem nivou.

Svaki frizerski salon treba da ima sledeće

  1. Edukovani stručni tim (ili pojedinac)
  2. Odličnu liniju proizvoda za rad
  3. Izvrsnu organizaciju vremena
  4. Dobru energiju

Ovo su neke osnovne smernice, za dobro i uspešno vodjenje frizerskog salona. Bilo da vodite sami vaš salon, bilo da radite u timu, edukovanost i stručnost u poslu je najosnovnija stavka koja definiše uspeh ili neuspeh, ukoliko je ne ispunjavate.


Šta znači biti dovoljno edukovan i stručan?

Biti dobar frizer znači biti umetnik. Talenat je apsolutno neizostavan, ali podjednako važan faktor je konstantna želja za napretkom, ambicija i usavršavanje. Naš posao je takav da stalno podleže promeni trendova, stoga moramo biti u toku sa modom i novim tehnikama.

Biti dobar frizer takodje znači i biti dobar psiholog. Ovo pravilo važi za sve profesije u koje je uključen rad sa ljudima. Svi smo mi živa bića sa željama i zamislima, i vrlo je važno da naučimo da slušamo naše klijente, i da komuniciramo sa njima u profesionalnom i ljubaznom maniru.
Takodje, moramo znati kako da usmerimo naše klijente, da preporučimo najbolju opciju za njih i njihov tip kose.


Savetujte vaše klijente

Saveti su sastavni deo našeg posla – dobar savet je zlata vredan, i naši klijenti vrlo cene kad dobiju kvalitetan savet od nas. Time ojačavate vezu izmedju vas i vašeg klijenta, dobijajući lojalnost poverenje zauzvrat.

Ne ustručavajte se da predložite proizvode za kućnu negu, posebno ako vaš klijent ima neki specifičan problem (perut, masna kosa, opadanje, ili suvu i oštećenu kosu)

Uvek treba da ponudite konkretno rešenje za svaki problem, i da pomognete klijentu dobrim savetom i preporukom. Kada primeni vaš savet, i poboljša izgled svoje frizure, svaki klijent će vam biti neizmerno zahvalan. Svaki profesionalac će pravim savetom, negom kose, i kvalitetnom frizurom da pridobije poverenje klijenta i ostvari dobar i uspešan odnos.


Šta vam mi savetujemo?

Za početak, šampon i pakovanje u vašem salonu su od najveće vaznosti za vas. Važno je da imate dobre i kvalitetne proizvode, koji će zadovoljiti potrebe vašeg klijenta, i vaše potrebe. Sa kvalitetnim proizvodima na prvom mestu sebi olakšavate posao, a samim tim će i vaš klijent biti zadovoljan rezultatima.

U našim salonima koristimo renomirane italijanske profesionalne proizvode Black Professional i Shot Professional.

Za početak vam toplo preporučujemo šampon i masku iz nove kolekcije Black Professional Intensive Repair Šampon i Balsamo Rigenerante.

Black Professional Intensive Repair Šampon i Balsamo Rigenerante

Za više informacija o šamponu kliknite OVDE

Za više informacija o regeneratoru kliknite OVDE

Ovaj fenomenalni šampon i balzam-tretman za rekonstrukciju dlake, je pogodan za sve tipove kose, uključujući i one najzahtevnije. Zahvaljujući svojoj bogatoj formuli baziranoj na lanenom semenu i keratinu, učiniće da kosa bude svilenkasta, negovana i sjajna, bez mašćenja dlake, i redukcije volumena. Predivnog mirisa, i fantastičnog efekta na svakom tipu kose.

Rezultati su vidljivi već nakon prve upotrebe, tako da će vaš klijent primetiti razliku odmah nakon pranja kose. Dlaka postaje rezistentna i otporna, a kosa vidno zdravija i negovana.


Zaključak

Na hiljade naših zadovoljnih klijenata su najveće merilo verodostojnosti ovih proizvoda.

Probajte ih i vi! Zadovoljni klijenti su suština uspešnog poslovanja. Unapredite nivo poslovanja u vašem salonu i steknite još mnogo novih klijenata.

Stojimo vam na raspolaganju za sve informacije i pitanja vezano za naše proizvode.

Podelite sa nama vaša iskustva iz salona, ostavite komentar, ili nam pišite na mejl, vrlo rado ćemo da razmenjujemo savete, i da pružamo sve potrebne informacije u duhu dobre saradnje i uspešnog poslovanja.

Vaš Pro-Cut tim 🙂

Recommended Posts