Oštećena kosa je najčešći problem većine dama. Usled prečestih koloracija, korišćenje jakih toplotnih aparata, kosa se vrlo lako može oštetiti.

Svaka dama voli da ima lepu i negovanu kosu. Negovana kosa je najlepši ukras koji nam daje samopouzdanje, i čini da se osećamo lepo u sopstvenoj koži. 

Naša kosa je dosta jaka i otporna, ali s druge strane, lako može doći do oštećenja dlake. Ukoliko smo malo nepažljivi, pa preteramo sa hemijskim tretmanima, ili korišćenjem prese ili figara, kosa lako može postati suva i oštećena, beživotna, krta i lomljiva, a to nikako ne želimo.

Ukoliko dodje do ovoga, ne očajavajte – zahvaljujući brojnim tretmanima, proizvodima visokog kvaliteta, i pravilnog pristupa rešavanju problema, vaša kosa će vrlo brzo povratiti svoju vitalnost i snagu i ponovo će izgledati negovano i lepo. Oštećena kosa može biti stvar prošlosti ukoliko primenite naše savete.


Ovo su naši top saveti za oštećenu kosu.

Oštećena kosa? Šta je uzrok?

Pored hemijskih tretmana 
(blajhanje, drastično menjanje boje iz tamne u svetlu ili crvenu, hemijsko ispravljanje kose, mini val); 
Oštećenja izazvanog upotrebom toplote 
(presa, figaro);  
Mehaničkih oštećenja 
(grubo češljanje, kidanje kose, tapiranje);

Postoji još načina kojim svakodnevno oštećujemo našu kosu. Evo šta treba izbegavati:

  1. Prečesto vezivanje kose, i to posebno ako jako stežete kosu gumicom; Ako morate da vezujete kosu, gledajte da to bude nežno i lagano, u suprotnom moze doci do lomljenja i pucanja dlake, cak i pojačanog opadanja kose, ako se dosta zateže kosa u korenu. Zatezanje repa, izaziva čak i glavobolju.
  2. Korišćenje isuviše tople vode pri šamponiranju. Topla voda ima tendenciju da drastično isuši kosu, oteža raščešljavanje i učini kosu beživotnom. Što je voda hladnija, to je bolje po kosu.
  3. Sušiti kosu u peškiru. Tihi ubica. Peškir će upiti ne samo višak vode, nego i vlagu vaše kose, i učiniće vašu kosu suvom i beživotnom. Nežno protrljajte kosu peškirom i ostavite je da se prirodno suši, ili nastavite sa sušenjem.
  4. Fenirati ili jos gore ispravljati ili uvijati kosu presom ili figarom bez termo zaštite – Ukoliko cesto oblikujete kosu toplotom, bilo feniranjem, bilo peglanjem, morate zaštititi kosu sa odgovarajućom termo zaštitom. Bez zaštite, kosa će se drastično vise oštetiti.
  5. Izlaganje suncu bez zaštite – Podjednako kao i koža, naša kosa je osetljiva na štetne UV zrake. Postoji mnogo proizvoda koji će vašu kosu zaštititi i dodatno negovati. Zaštitite vašu kosu, popravićete njen kvalitet, vidno će biti velika razlika.

Kako negovati kosu na pravi način?

Svaki tip kose zahteva drugačiju vrstu proizvoda. I drugačiji pristup. Osluškujte potrebe vaše kose i radite u skladu sa tim.

Nega kose dobrim pakovanjem je apsolutno neophodna, ali od vašeg tipa kose zavisi koliko često će to biti. 

Za prirodnu kosu, koja se ne farba i ne tretira, korišćenje maske jednom ili dva puta mesečno je sasvim dovoljno. Maska obogaćena arganovim uljem ili keratinom je odlična za ovakav tip kose

Naš favorit je Black professional argan maska.

Black professional argan maska.

Za više informacija o proizvodu kliknite OVDE

Bojena i hemijski tretirana kosa zahteva češću hidrataciju i negu. Da bi bila zdrava, potrebno je koristiti pakovanje za kosu jednom do dva puta nedeljno. Najbolje su proteinske maske koje ce ojačati vašu kosu.

Naš favorit je Black chocolate & keratin maska

Black chocolate & keratin maska

Za više informacija o proizvodu kliknite OVDE

Dobro pakovanje za kosu je od presudnog značaja za vas. Redovnim korišćenjem odgovarajućeg pakovanja za vaš tip kose, možete transformisati izgled i stanje vaše kose. U našem asortimanu ćete naći veliki izbor profesionalnih, visoko kvalitetnih proizvoda za negu kose i stajling. 

Za sve dodatne informacije, naš tim vam stoji na raspolaganju. 

Zapamtite, zdrava kosa je najlepši ukras. Učinite da vaša kosa bude lepa, zdrava i negovana. 

Vaš Pro-Cut tim.

Recommended Posts