keratin

Šta je KERATIN?

Postoji puno zabluda kada je u pitanju keratin i šta on čini za vašu kosu. Ovde smo da predstavimo istinu, jasnu i jednostavnu, tako da možete da se osećate samopouzdano i informisano kada odlučite da napravite sledeći keratinski tretman, pogotovo za one koji rade to prvi put.

Pre svega, hajde da pređemo na to šta je tačno keratin. Keratin je vrsta proteina koji čine kosu, kožu i nokte.

Zaštitni je protein koji vaš organizam proizvodi prirodno.

Kao kozmetički sastojak, keratin deluje tako što izglađuje  ćelije koje se preklapaju i formiraju pramenove vaše kose. Sastav dlake vaše kose upijaja keratin iz tretmana koji se radi, što rezultira kosom koja izgleda zdravo i sjajno.

Kako dolazi do oštećenja KERATIN proteiona u vašoj kosi?

Tretmani keratinom su namenjeni ponovnom uspostavljanju izgubljenog keratina u vašoj kosi. U niti kose, keratinski proteini čine spoljni sloj kutikule dlake da bi zaštitili unutrašnji korteks, koji se sastoji od keratinskih proteina sličnih užetu.

Spoljni sloj keratinskih ćelija izgleda kao slika u mozaiku da bi se stvorila opna koja ne propušta vodu i hermetička barijera. Kada su ti proteini oštećeni, ivice ćelija počinju da se podižu i odvajaju, pa dolazi do onih famoznih ispucalih krajeva.


 

Oštećenje keratina proteina u kosi može nastati iz više razloga:

·        Prekomerno korišćenje velike toplote od alata za kosu kao što su figaro, pegla za kosu, fen. . .

·        Prekomerna i nestručna upotreba izbeljivača, boje za kosu, hemijskih tretmana. . .

·         Čak je i prirodna kosa je u opasnosti od oštećenja ako se o njoj ne brine pravilno redovnim i pravilnim češljanjem ili možda nedostatkom hidratacije. . .


Tretmani KERATINOM

Postoji mnogo različitih vrsta keratinskih proizvoda i tretmana za popravljanje keratina u kosi. Možete da imate profesionalni tretman u salonu ili kupite komplet za lečenje keratina kod kuće, takođe postoje mnogi proizvodi za kontrolu kose napravljeni od keratina koji pomažu u održavanju keratinskog tretmana ili pomažu u postizanju lakše rukovanja kosom, ispravljanja kose itd. . .

Keratinski tretmani i proizvodi deluju ubrizgavanjem keratina nazad u kosu kako bi popunio oštećenja i izgladio pohabane ćelije da bi dobio glatku zaštitnu barijeru za kosu.

Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od nivoa štete koju vaša kosa ima pre upotrebe, debljine kose i vrste keratinskog tretmana koji koristite.

Ispravljanje kose keratinom

Ispravljanje kose keratinom je vid tretman koji je namenjen za efekat ravne i glatke kose bez potrebe za redovnom upotrebom pegle za kosu, feniranjem itd. . . Keratinsko ispravljanje kose je jednako dobro za sve tipove kose, pa čak i oštećenu, farbanu ili tanku kosu, najvažnije je da posetite stručnog frizera.

Sam efekat keratinskog ispravljanja kose uglavnom traje od 3 do 6 meseci, u zavisnosti od toga da li je kosa zdrava, blago ili jako oštećena, farbana ili u prirodnoj boji i naravno, u zavisnosti od toga kako se brinete o njoj nakon posete salonu, jer je jako bitno da imate kvalitetan tretman kako u salonu, tako i kod kuće.

ravna kosa

Tu se pojavljuje i ono famozno pitanje da li je to šteto za kosu?

Daleko je štetnije da se postigne efekat ravne kose toplotnim aparatima svakodnevnom upotrebom, nego da se odradi jedan tretman ispravljanja kose 2 do 4 puta godišnje.

Keratin je protein koji se prirodno nalazi u kosi, koži i noktima. Proizvodi za tretmane keratinom često se koriste kako bi se poboljšala tekstura i stanje kose.

Evo nekoliko opštih stvari koje biste mogli želeli znati o keratinu za kosu:

  1. Obnavljanje i jačanje kose: Keratin tretmani se često koriste kako bi se oštećena kosa obnovila, smanjila neposlušnost i povećala otpornost na lomljenje. Tretmani keratinom mogu pomoći u hidrataciji kose, čineći je mekom i sjajnom.
  2. Postupak tretmana: Keratin tretmani obično uključuju nanošenje specifičnog proizvoda koji sadrži keratin na kosu, nakon čega se koristi toplota kako bi se omogućila bolja apsorpcija. Ovaj postupak može pomoći u zatvaranju kutikula kose i poboljšanju njezine strukture.
  3. Trajanje rezultata: Rezultati keratin tretmana mogu trajati nekoliko nedelja do meseci, u zavisnosti o vrsti tretmana i o tome kako se održava kosa nakon tretmana.
  4. Opasnosti i prednosti: Iako keratin tretmani mogu pružiti mnoge benefite, važno je biti svestan potencijalnih opasnosti, uključujući hemikalije koje se koriste u nekim proizvodima i moguće iritacije kože. Uvek je preporučljivo pročitati sastav proizvoda i, ako je potrebno, posavetovati se s frizerom ili stručnjakom za kosu.

Kod nas možete kupiti siguran i ispitan keratin za kosu iz brenda Homna Tokyo, takodje isključivo se ovi keratini koriste u svim našim salonima.

Više o njima pročitajte OVDE

keratin za ispravljanje kose

Recommended Posts